Представники Об’єднання відвідали спільну зустріч Уповноваженого ВРУ Дмитра Лубінця з Омбудсманами Туреччини
Поділитися:

Родичі політв’язнів та члени правління Об’єднання Петро Вигівський та Марина Кіяшко разом з адвокаційницею Інною Шурман побували на зустрічі з представниками Туреччини, яка допомагає у питанні повернення додому українських громадян, – Головним Омбудсманом Шерефом Малкочем та Омбудсманом Садеттіном Калканом.

До зустрічі доєдналося майже 800 людей – це один з найбільших заходів, проведених Офісом Омбудсмана. Так, прийшли рідні полонених оборонців, зниклих безвісти, а також родичі незаконно затриманих та засуджених цивільних.

Туреччина та її Головний Омбудсман неодноразово допомагали Україні комунікувати з російською стороною у питанні повернення додому українців, зокрема, передачі списків російській стороні. Шереф Малкоч зазначив, що відбулися дві зустрічі в тристоронньому форматі, у яких брала участь Уповноважена з прав людини у РФ. Тоді, за його словами, були досягнуті певні домовленості, що були передані в тому числі Президентам трьох країн: Туреччини, України та Росії. А згодом відбулися важливі повернення додому українських захисниць.

Україна хоче, щоб турецька сторона порушила питання по змішаних медичних комісіях. Наша держава їх вже створила та прагне, щоб відповідні комісії працювали й у РФ. Цей інструмент дозволить повертати з полону країни-агресора наших важкопоранених і важкохворих.

Рідні оборонців і цивільних українців зупинилися на низці питань, зокрема, теракті в Оленівці та падінні літака ІЛ-76, катуванні та порушенні прав українців у полоні РФ, незаконному засудженні українців.

Дякуємо Офісу Омбудсмана України за пошук нових підходів та вживання конкретних дій, щоб кожен та кожна нарешті повернулися додому!

No items found.
На зображенні може бути: 2 людини та натовп

Останні новини