Представники Об’єднання відвідали спільну зустріч Уповноваженого ВРУ Дмитра Лубінця з Омбудсманами Туреччини
Поділитися:

Родичі політв’язнів та члени правління Об’єднання Петро Вигівський та Марина Кіяшко разом з адвокаційницею Інною Шурман побували на зустрічі з представниками Туреччини, яка допомагає у питанні повернення додому українських громадян, – Головним Омбудсманом Шерефом Малкочем та Омбудсманом Садеттіном Калканом.

До зустрічі доєдналося майже 800 людей – це один з найбільших заходів, проведених Офісом Омбудсмана. Так, прийшли рідні полонених оборонців, зниклих безвісти, а також родичі незаконно затриманих та засуджених цивільних.

Туреччина та її Головний Омбудсман неодноразово допомагали Україні комунікувати з російською стороною у питанні повернення додому українців, зокрема, передачі списків російській стороні. Шереф Малкоч зазначив, що відбулися дві зустрічі в тристоронньому форматі, у яких брала участь Уповноважена з прав людини у РФ. Тоді, за його словами, були досягнуті певні домовленості, що були передані в тому числі Президентам трьох країн: Туреччини, України та Росії. А згодом відбулися важливі повернення додому українських захисниць.

Україна хоче, щоб турецька сторона порушила питання по змішаних медичних комісіях. Наша держава їх вже створила та прагне, щоб відповідні комісії працювали й у РФ. Цей інструмент дозволить повертати з полону країни-агресора наших важкопоранених і важкохворих.

Рідні оборонців і цивільних українців зупинилися на низці питань, зокрема, теракті в Оленівці та падінні літака ІЛ-76, катуванні та порушенні прав українців у полоні РФ, незаконному засудженні українців.

Дякуємо Офісу Омбудсмана України за пошук нових підходів та вживання конкретних дій, щоб кожен та кожна нарешті повернулися додому!

На зображенні може бути: 2 людини та натовп

No items found.

Останні новини