Імітація медичної допомоги: Ірину Данилович не лікують, а тільки офомлюють папери
Поділитися:

Адміністрація колонії в російському Зеленокумську імітувала лікарське обстеження громадянської журналістки та медсестри Ірини Данилович. Про це повідомив її батько Броніслав Данилович.

За його інформацією, жінку вивезли до міської поліклініки, де медичний працівник заповнив у її присутності бланк лікарського огляду. При цьому співробітниця поліклініки не проводила опитування пацієнтки, не вислухала скарги, а також не виконала огляд – просто переписала відомості з медичної карти колонії.

«Продовжують вдавати, що лікують її, а насправді лише оформлюють папери, щоб не було претензій. Ні нормального огляду, ні, тим більше лікування моїй доньці не надають. Будемо скаржитися до прокуратури та інших інстанцій», – заявив батько Данилович.

Нагадаємо, що Данилович практично втратила слух у СІЗО Сімферополя. У неї розвинувся отит, з’явилися запаморочення та головні болі, які супроводжуються постійним шумом і болем у вухах.

Щоб домогтися медичної допомоги, вона оголосила голодування, але за 10 днів припинила його, повіривши обіцянкам адміністрації СІЗО. Раніше Броніслав Данилович розповідав, що керівництво СІЗО та начальник медслужби так і не надали їй допомоги в необхідному обсязі.

Данилович працювала медсестрою і вела сторінку в соцмережах, а також кілька блогерських колонок, присвячених правам медпрацівників і проблемам охорони здоров’я на анексованому півострові.

Наприкінці минулого року підконтрольний Росії суд у Криму засудив Ірину Данилович до 7 років позбавлення волі. ФСБ Росії звинуватила її у виготовленні вибухового пристрою з медичними голками.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків та затримання Ірини Данилович. А громадські організації України вимагали звільнення громадянської активістки.

No items found.

Останні новини