Геннадія Лимешка звинуватили у вербуванні громадян РФ на війну на стороні України та перевели до СУС
Поділитися:
29 серпня політв’язня Геннадія Лимешка перевели до СУС через звинувачення у вербуванні громадян РФ воювати на стороні України. Про це Об’єднанню повідомила дружина бранця, Ірина.


Незаконно засуджений на 8 років Геннадій Лимешко з 2018 року знаходиться у ВК №6 Ставропольського краю. Сьогодні співробітники колонії повідомили бранцю, що його переводять до СУС («строгие условия содержания») до кінця терміну. Вони аргументували це тим, що Лимешко нібито підбурював громадян РФ воювати на стороні України. Деталі та докази цього абсурдного звинувачення невідомі.

Геннадій встиг повідомити про це дружині та імовірно вже знаходиться в СУС без засобів зв’язку, бо на контакт не виходить.

Термін ув’язнення Геннадія спливає через півтора року. Звинувачення можуть бути пов’язані з бажанням залякати Лимешка та відкрити проти нього нову кримінальну справу.

Після початку повномасштабного вторгнення до Геннадія кілька разів навідувалися ФСБ, щоб розпитати його про нинішні зв’язки з СБУ.

«Для нас це був шок. За весь час Геннадій тільки один раз потрапляв до ШІЗО за те, що нібито не застелив ліжко. Він намагається бути вкрай обережним у своїх висловах щодо війни та, звичайно, ні про яке вербування не може бути й мови», — каже Ірина.

Справа проти Лимешка була сфальсифікована у 2017 році, коли російські спецслужби звинуватили його у плануванні підривів ліній електропередач та об’єкта комунального господарства в тимчасово окупованому Криму за наказом СБУ. Слідчі підкинули чоловіку вибухівку та катували, пропускаючи через усе тіло струм. 2018 року суд засудив українця до 8 років позбавлення волі.

Ми закликаємо Омбудсмана Дмитра Лубінця застосувати всі можливі важелі впливу задля недопущення погіршення умов утримання Геннадія Лимешка!

No items found.

Останні новини