Геннадій Афанасьєв посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня
Поділитися:
Захисник України та колишній український політв’язень Кремля Геннадій Афанасьєв посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Указ про надання Геннадію ордену «За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Президент підписав 9 січня 2023 року.

Колишній в'язень Кремля із групи Сенцова Геннадій Афанасьєв загинув на  війні (фото)


Афанасьєв з першого дня вторгнення захищав Україну від російської навали в Київській, Харківській, Луганській областях у складі 130-го батальйону ТрО 241-ої бригади. Серед побратимів Геннадій отримав позивний «Тор» на честь скандинавського бога грому та блискавки. 18 грудня 2022 р. 32-річний Захисник України загинув на Луганщині під Білогорівкою.

Геннадій Афанасьєв — один з найкращих громадян своєї країни, як ніхто інший гідний цього ордену. Він виявив сміливість і самовідданість, відважно дивився в обличчя небезпечного супротивника і зберіг стійкість!

На війні загинув колишній в'язень кремля Геннадій Афанасьєв. ОНОВЛЕНО -  Вечірній Київ


Геннадій з 2014 по 2016 перебував в полоні російських окупантів, що кинули його за ґрати за проукраїнську громадянську позицію. У полоні Гена провів 767 днів та повернувся додому внаслідок обміну.

Після звільнення Гена повернувся в Україну та продовжив свою боротьбу за свободу політвʼязнів. Надалі працюючи у сфері IT, викладав безплатний професійний курс для українських ветеранів, що пройшли війну на Донбасі та прагнули здобути нову високооплачувану професію в цивільному житті.

Ексбранець публікував 80 колонок спогадів про арешт та ув'язнення в рамках проєкту Крим.Реалії. На основі цих публікацій у 2018 році видав книгу «Піднятися після падіння».

Незадовго до повномасштабного вторгнення Геннадій Афанасьєв одружився. Без батьківської любові залишилася маленька донечка Квітослава.

Колишній політв'язень Афанасьєв загинув на фронті - Новини на KP.UA

No items found.

Останні новини