Додаткові заходи соціального захисту для звільнених військовополонених зареєстрованих у Миколаївській області
Поділитися:

З обласного бюджету Миколаївської області частково відшкодовуватимуть іпотечне кредитування для забезпечення житлом військових, що перебували в полоні внаслідок російської агресії проти України та зареєстровані на території Миколаївської області, про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими по Південному регіону.

Для отримання допомогу від Миколаївської обласної ради необхідно подати заяву про часткове відшкодування іпотечного кредитування.

В заяві зазначаються відомості про заявника, до заяви додаються копії документів, що їх підтверджують:

реєстраційний номер облікової картки платника податків;
громадянство;
дата та місце народження;
серія (за наявності) та/або номер паспорта, дата видачі, найменування органу, що його видав, строк дії (за наявності);
адреса та дата поточного зареєстрованого місця проживання;
документ, що підтверджує перебування у полоні військовослужбовця Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до Закону, які перебували у полоні у зв’язку з протидією збройної агресії Російської Федерації проти України;
інформація про членів сім’ї (за наявності):
ступінь родинних зав’язків;
прізвище, ім’я, по батькові;
дата народження;
реєстраційний номер облікової картки платників податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків;
серія та номер свідоцтва про народження (за наявності);
серія та номер свідоцтва про шлюб (за наявності);
розмір сукупного доходу за останні шість місяців за інформацією, наявною в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування та Державному реєстрі фізичних осіб платників податків на момент заповнення заяви;
загальна площа житлової нерухомості, що перебуває у власності заявника або членів його сім’ї (за наявності);
копія договору іпотечного кредитування, укладеного з банком на придбання житла;
довідка з банківської установи про відкриття спеціального рахунку для перерахування коштів (оригінал).

Консультацію щодо тримання допомоги, а також допомогу у заповненні заяви ви можете отримати у Представництві Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Південного регіону
за телефоном: 0 800 200 202 – ПН-ПТ 09:00 -17:00
або за адресою: Миколаїв, вул. Нікольська, 37

Заява про часткове відшкодування іпотечного кредитування має бути надіслана до Миколаївської обласної ради за адресою: вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв, 54001.

Також нагадуємо, що відповідно до ст. 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей», що полонені, відносно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, на час позбавлення особистої свободи та протягом шести місяців після звільнення звільняються від обов'язку виконання, в тому числі кредитних і іпотечних зобов'язань, а також від нарахування та сплати (передання) неустойки (штрафу, пені) за порушення зобов'язань. Після звільнення такі особи мають право на проведення реструктуризації їхньої заборгованості.

Пам'ятайте, що ви можете звернутися на безкоштовну лінію юридичної підтримки Об'єднання!
Якщо вам потрібна консультація щодо отримання соціальної та правової допомоги від держави, оформлення пакета необхідних документів, то заповнюйте цю форму.

No items found.

Останні новини